Naantalin kesäkuu

Kun etsit koettavaa ja nähtävää kesäkuussa, tule Naantaliin. Viimekertaisessa blogiartikkelissa kerroimme Naantalin kevään tapahtumista ja sivusimme lyhyesti myös kesäkuuta. Tällä kertaa pureudumme syvemmälle suveen ja kerromme muun muassa Naantalin suositusta juhannuksesta.

Ennen kuin esittelemme Naantalin tapahtumia, haluamme muistuttaa, että Naantaliin voi tulla viettämään kesäpäivää vaikka piknikin tai kävelyretken merkeissä. Istahda jäätelölle vanhankaupungin rantaan, nauti kesäpäivästä ja katsele ihmisten menoa. Kävele rantaraitti Naantalin Kylpylältä Naantalin kirkolle, jatka vanhankaupungin läpi Rakkaudenpolulle ja nouse sitä pitkin Kuparivuoren Lappalaisten kallioille nauttimaan upeista maisemista. Fölin bussit 6 ja 7 kulkevat lähikunnista monta kertaa päivässä kätevästi Naantalin keskustaan, eikä kyyti kustanna kuin 3 €. Katso myös Naantalin Matkailun vinkit mielenkiintoiseen kävelyretkeen Naantalin vanhassa kaupungissa.

© Naantalin Matkailu Oy

Naantalin Musiikkijuhlat 6.–17.6.

Järjestyksessään 38. Naantalin Musiikkijuhlat kohdistavat katseet satavuotiaaseen Suomeen sekä 70-vuotista taiteilijauraansa juhlivaan, Naantalin Musiikkijuhlien taiteelliseen johtajaan ja sellotaiteilijaan Arto Norakseen. Noraksen juhlakonsertti järjestetään perjantaina 9.6. Naantalin kirkossa. Konsertissa Noras soittaa klarinetisti Michel Lethiecin, viulisti Elina Vähälän sekä sellistien Frans Helmersonin ja Ivan Monighettin kanssa.

Naantalin Musiikkijuhlilla kuullaan tänä kesänä kolme maailman kantaesitystä suomalaisilta säveltäjämestareilta – viralliseen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluva Olli Kortekankaan VIA-oratorio sekä Aulis Sallisen klarinettikvartetto The Sea of Peace ja Sallisen Kultarannan puistokonsertissa esitettävä laulusarja. Kortekankaan VIA-oratorio on Kirkkohallituksen sävellystilaus reformaation merkkivuoden kunniaksi. Kortekangas tituleeraa itseään kesärymättyläläiseksi ja on sai Unikeon kylvyn Naantalissa kesällä 2011.

Naantalin Musiikkijuhlat tarjoavat muitakin kulttuurielämyksiä kuin musiikkia. Kultarannan puistokonserteissa esitetään myös Jenni Haukion keväällä ilmestyvään suomalaisen runouden antologiaan “Katso pohjoista taivasta” pohjautuvaa suomalaista runoutta, tulkitsijana näyttelijälegenda Esko Salminen.

18.–19.6. Naantalin Musiikkijuhlat kaikuvat jopa merellä! Naantalin Musiikkijuhlat ovat järjestäneet Matkapoikien kanssa yhteistyössä ainutlaatuisen saaristomatkan Örön linnakesaarelle. Saarella kuullaan huipputaiteilijoiden Arto Noraksen, Michel Lethiecin, Bruno Pasquierin, Jaakko Kuusiston ja Elina Vähälän esittämiä kamarimusiikin mestariteoksia.

Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä järjestettävän Vallis Gratiae -akatemian nuorten lahjakkaiden jousisoittajien musisointia kuullaan päivittäin 8.–15.6. klo 15 Naantalin Kylpylässä. Nuoret pääsevät musiikkijuhlien taiteilijoiden oppiin ja esiintyvät maksuttomassa päätöskonsertissa Raision kirkossa keskiviikkona 14.6. klo 22.

Monipuolista koko perheen kulttuuriohjelmaa pursuavat Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään jo neljättä kertaa yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa 8.–11.6.

Naantalin Musiikkijuhat huipentuvat 17.6. päätöskonserttiin ja rauhannobelisti, presidentti Martti Ahtisaaren puheenvuoroon.

Naantalin Musiikkijuhlien ja Naantalin Lasten Musiikkijuhlien lippuja voit ostaa Lippupisteestä, Naantalin Matkailusta ja Ars Musicasta.

© Naantalin Musiikkijuhlat

Muumimaailma täyttää 25 vuotta – portit auki 10.6.

Kesällä 2017 juhlitaan 25-vuotiasta Muumimaailmaa! Juhlinta aloitetaan 10.6. Kailon saaressa, Emma Teatterin kupeessa Drontin tulojuhlilla ja karkelointia jatketaan pitkälle elokuuhun asti. Lämpimästi tervetuloa koko perheen voimin!

Höyrylaiva s/s Ukkopekka risteilee Turun ja Naantalin välillä 10.6.–12.8.2017

Aito matkustajahöyrylaiva s/s Ukkopekka risteilee kesäkuun alusta lähtien Turun Aurajokirannasta Airistolle ja Naantalin vanhankaupungin satamaan. Ukkopekan kyydissä et nauti pelkästään kauniista saaristomaisemista ja höyrylaivan tunnelmasta – matkan aikana tarjoillaan myös herkullinen saaristobuffet, päivisin lapsille järjestetään jännittävä merirosvoseikkailu ja iltaisin kuullaan elävää musiikkia sekä tanssitaan laituritansseja. Lue myös Ukkopekan Suomi 100 v. juhlaristeilyistä.

© Naantalin Matkailu Oy

Opastetut kierrokset Naantalissa

Naantaliin voi tutustua myös opastettujen kierrosten kautta! Naantalin pitkä historia kiinnostaa kävijöitä vuodesta toiseen ja idyllinen vanhakaupunki tarjoaa katseltavaa paikallisellekin asukkaalle. Mikäpä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin osallistua opastetulle kävelykierrokselle vaikkapa Naantalin Kultarantaan. Muista myös supersuosittu Risto Räppääjä -kierros, joka on suunnattu ainoastaan lapsille! Alempana lisätietoa Naantalin opastetuista kierroksista.

© Naantalin Matkailu Oy
© Naantalin Matkailu Oy

Kierrosten aikataulut ja lisätietoa:

Katso loput Naantalin opastetut kierrokset täältä!

© Naantalin Matkailu Oy

Silli ja uussi peruni -tapahtuma 10.6.2017 klo 10-16

Silli ja uussi peruni on Rymättylän Röölän kylän perinteinen kesätapahtuma. Tapahtumassa kuullaan Seitsemän seinähullun veljeksen musiikkia sekä harmonikalla esitettyjä ikivihreitä, julkistetaan Brinkhall Sparklingin ensimmäinen kuohuviini ja nähdään otteita Rymättylän teatterin näytelmästä “Koira saa paikan!”. Myynnissä myös luomuruokaa ja saariston kädentaitotuotteita. Nopeimmille tarjolla ilmainen annos silliä ja perunaa!

Brinkhall Sparkling Oy:n kuohuviinin lanseeraus

Brinkhall Sparkling Oy on uusi poikkeuksellinen yritys Naantalissa. Vastikään Suomi 100 -tunnuksen käyttöoikeuden saanut yritys valmistaa aidolla samppanjan valmistusmenetelmällä paikallista omenakuohuviiniä. Muita Brinkhall’sin tuotteita ovat omenajääviini (saksalaisittain Eiswein) ja väkevä viini. Brinkhall’sin oma omenatarha sijaitsee Naantalin Rymättylässä ja tehdas sekä myymälä Rymättylän Röölän rannan tuntumassa. Suuren, 4500 omenapuuta käsittävän omenatarhan omenat edustavat 50-luvulta peräisin olevia tuttuja kotimaisia lajikkeita. Niiden kasvatuksessa noudatetaan kyseisen ajan kasvatustapaa. Brinkhall Sparklingin viinintekijän Jean-Marc Heringin mukaan tarkoin valikoitujen, kotimaisten lajikkeiden aromit tekevät viinistä poikkeuksellisen ja ovat Brinkhall’sin viinien perusta. Valmistusprosessissa lisätyn sveitsiläisen hiivan jälkeen Brinkhall’sin viinit ovat kotimaisuusasteeltaan 99,9-prosenttisia.

Aitoa samppanjan valmistusmenetelmää tarkasti noudattamalla valmistettua, rymättyläläisistä omenista valmistetun omenakuohuviinin ensimmäinen erä valmistuu toukokuun 2017 loppuun mennessä ja on maisteltavissa sekä myynnissä Brinkhall Sparklingin tehtaalla Röölässä 27.5. alkaen. Edellinen, tammitynnyreissä kypsytettyjen omenajääviinien ensimmäinen erä myytiin loppuun
maaliskuun 2017 aikana. Tarkemmat aukioloajat ja ilmoittautumislomakkeen vierailua tai viinimaistelua varten löydät Brinkhall’sin verkkosivuilta.

Pieni erä Brinkhall’sin omenajääviinejä sekä kesäkuun alusta myös kuohuviiniä on tarjolla ravintola Uusi Killan viinilistalla sekä Turun Rosterissa. Syksyllä 2017 Brinkhall Sparklingin tuotteet tulevat myyntiin myös Alkoon.

© Brinkhall Sparkling Oy

Naantalin ravintolauutuuksia ja vierasvenesataman uudistuneet palvelut

Naantalin rannan ravintolatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Tänä keväänä Naantalin Kylpylä uudisti Rantaravintolansa, kun paikalle avautui monipuolinen Snickar. Naantalin suosittu vierasvenesatama sai myös oman ravintolansa –A/S 714 -ravintola ja uusi kaksikerroksinen palvelurakennus on noussut Naantalin rannan länsipäähän. Vierasvenesataman tilat avautuvat venemessuilla 26.5.2017.

Houkutteleva Naantalin juhannus 23.6.–24.6.2017

Kun muut kaupungit autioituvat juhannukseksi, Naantalin vanhankaupungin ranta täyttyy valon ja keskikesän juhlan viettäjistä. Naantalin juhannus on vuodesta toiseen pettämättömän suosittu vetonaula, jota voimme suositella lämpimästi koko perheelle. Perinteisesti Naantalissa on juhlittu juhannusta lipunnoston, Kuparivuoren kokon ja kukkulatanssiaisten sekä presidentin kokon merkeissä. Täpötäydet rannan ravintolat palvelevat juhannuksen viettäjiä yön pikkutunneille asti.

Juhannuspäivän kinkerit järjestetään Teersalon rannassa, merihenkisessä Wanhassa Salakuljettajassa. Seuraa Wanhan Salakuljettajan ilmoittelua Midsummer Jameista ravintolan sivuilla tai Facebookissa!

© Naantalin Matkailu Oy

Väskin seikkailusaari avautuu 26.6.2017

Väskin seikkailusaari kutsuu rohkeat pikkuseikkailijat kokemaan kesän mieleenpainuvimmat hetket 26.6. alkaen! Väskin saaren ja Naantalin rannan väliä ajavat koko kesän M/S Marina ja heinäkuussa myös M/S Kymppi. Kyytiin pääset pääsylipun hinnalla.

Naantalin Kaivohuoneen keikat

Naantalin Kaivohuone on yksi kesän suosituimmista keikkapaikoista, mutta myös kesäinen ruokaravintola ja terassi. Toukokuun lopussa lavalla nähdään Popeda ja kesäkuussa muun muassa Ressu ja Jussi, DJ Alex Kunnari, Nikke Ankara, Laura Voutilainen ja Anna Puu. Kaivohuoneen terassilta on myös viehättävät näkymät merelle sekä Naantalin rantaan.

Tutustu Naantalin Kaivohuoneen tapahtumakalenteriin tarkemmin.

Naantalin iltaristeilyt 1.-29.7.2017

Otetaanpa loppuun vielä varaslähtö heinäkuuhun! Mikäli haluat nauttia Naantalista mereltä käsin, suosittelemme lämpimästi Naantalin vanhankaupungin rannasta lähtevää 1,5 h iltaristeilyä 52-paikkaisella M/S Aavattarella. Iltaristeilyjä järjestetään heinäkuun ajan keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 19 alkaen.

Lisätietoa ja varausohjeet löydät Naantalin Matkailun sivuilta.

 

Emma Teatterin Fingerpori-näytelmä

Turun Kaupunginteatterin esittämä Fingerpori-näytelmä pyörii Emma Teatterissa koko kesän, aina elokuun 19. päivään asti. Tarkemmat näytöspäivät löydät täältä. Tervetuloa!

Aurinkoista kesän odotusta!

Jaa artikkeli

Takaisin artikkeleihin