Naantalin kesäinen heinäkuu

Juhannus on juhlittu ja lomasesonki käy kuumimmillaan. Naantalin kadut täyttyvät matkailijoista kautta Suomen sekä muun maailman. Tunnelma säilyy ihmisvilinästä huolimatta rauhallisena ja rentouttavana – nähtävää on paljon, mutta kiire ei ole mihinkään. Heinäkuinen Naantali on pullollaan kulttuuria, merimatkailua, koko perheen tapahtumia ja mielenkiintoisia opastettuja kierroksia.

Jukka Puotilan kesäkiertue Emma Teatterissa 5.7.2017

Näyttelijä Jukka Puotila tekee ensimmäistä kertaa ulkoilmakiertueen Suomen kauneimmissa kesäteattereissa. Lavalla nähdään taidokasta imitaatiota ja stand up -komiikkaa, johon Puotila ammentaa aiheet päivän polttavista asioista, ihmisistä ja ilmiöistä Puotilalle ominaiseen tapaan, ketään säälimättä ja säästelemättä. Jatkuvasti päivittyvä esitys alkaa klo 19.00 ja päättyy noin klo 21. Näytöksessä on väliaika. Lippuja myy Ticketmaster.

Risteily Seilin saareen 6.7.2017

Seilin saari on paitsi historiansa myös monipuolisen luontonsa takia mielenkiintoinen päiväretkikohde: aikoinaan siellä toimi sekä spitaali- että mielisairaala ja vuodesta 1964 lähtien saarella on sijainnut Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen kenttäasema. Naantalista järjestetään torstaina 6.7. ainutalaatuinen risteily vehreälle Seilin saarelle klo 12.00. Matka sisältää oppaan palvelut ja käynnin Seilin kirkossa. Lisätietoa risteilystä löydät Visit Naantalin sivuilta.

Saariston Sapakset -tapahtuma 8.7.2017 klo 12-16 Merimaskussa

Saariston Sapakset on koko perheelle suunnattu tapahtuma Merimaskun Rantamakasiinissa ja Villa-Augustassa. Tapahtumassa paikalliset viljelijät esittelevät ja myyvät eri perunalajikkeita, Erkki Rusama kertoo perunan matkasta Andeilta Merimaskuun, kalastusopas Jani Ollikainen perehdyttää kalastukseen ja keittiömestarit näyttävät miten perunasta ja kalasta tehdään ruokaa sekä Saariston Sapaksia. Tapahtumassa tarjoillaan tietenkin myös herkullista saariston lähiruokaa.

Ohjelmistossa kuullaan muun muassa myös Itämeri-suurlähettilään Erja Tikan luento meriemme tilasta ja Saaristo Siistinä ry:n Ulla Tuomaksen puheenvuoro saariston suojelusta. Tapahtumaan on vapaa pääsy! Lisätietoa ohjelmistosta löydät Visit Naantalin sivuilta.

Birgitan yö 20.7. klo 18-24

Birgitan Yö on Naantalin oma taidetapahtuma, johon kannattaa osallistua kauempaakin. Illan kohokohtana nähdään Birgitan-yökulkue Naantalin kirkkoon ja siellä kuultava Sisarten laulu. Tapahtuma sisältää Itsenäisyydenpuistossa ja vanhassa kaupungissa järjestettävää ohjelmaa koko perheelle. Ohjelmistossa on luvassa muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä sekä Pyhä Birgitta -aiheisen työn hyväntekeväisyyshuutokauppa. Tarkempi ohjelma julkaistaan Visit Naantalin sivuilla kesän aikana.

Unikeonpäivä 26.-27.7.2017

Unikeonpäivä on ympäri Suomen tunnettu koko perheen huipputapahtuma Naantalissa. Unikeonpäivän viettäminen aloitetaan jo 26.7. Naantalin jäähallilla Unikeon juusto- ja viinijuhlien merkeissä. Seuraavana aamuna 27.7. klo 7 Unikekoa juhlitaan heittämällä Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi™ valittu henkilö mereen. Meno jatkuu iltamyöhään asti Kirkkopuiston lavalla ja pitkin kaupunkia.

Unikeonpäivillä nähdään muun muassa vieraita Muumimaailmasta, Ammuu -orkesteri, Jukka Rintalan ja Fashion Teamin muotinäytös sekä perinteinen lasten pukukilpailu. Ilta huipentuu ilmaiskonserttiin. Lue lisää Unikeonpäivistä Visit Naantailn sivuilta.

Omatoiminen Kahvilakierros

Naantali on tunnettu kahviloistaan ja ravintoloistaan. Uudella omatoimisella Kahvilakierroksella pääset tutustumaan Naantalin persoonallisiin kahviloihin ja paikallisiin herkkuihin, kuten lampaanmaitojäätelöön omassa tahdissasi. Kahvilakierrokseen kuuluu kokonaisuudessaan kymmenen kahvilaa eri puolilta Naantalia. Kierros sisältää itse valitsemasi kolmen kahvilan kokonaisuuden ja sen hinta on 22 €. Kierroksen kolme kuponkia voidaan käyttää eri päivinä ja ne ovat voimassa vuoden 2017 loppuun asti. Voit lunastaa Kahvilakierroksen Visit Naantalin toimistosta Kaivotori 2:sta. Kahvilalistan ja lisätietoa löydät Visit Naantalin sivuilta.

Kultarannan opastetut kierrokset

Kultarannan puutarha on näkemisen arvoinen, 16 hehtaarin muotopuutarha, joka suunniteltiin vuotta ennen Suomen itsenäistymistä kauppias Alfred Kordelinin kesähuvilaksi. Arkkitehtinä graniittilinnalle toimi kansallisromanttisen kauden merkittävimpiin arkkitehteihin lukeutuva Lars Sonck. Puutarhan punatarha, sinitarha, pergola, hyvimajat, vesialtaat ja kuusiaitojen reunustamat “dipolomaattikäytävät” tekevät vaikutuksen jokaiseen kävijään. Suomen tasavallan presidentin kesäasuntona Kultaranta on toiminut jo vuodesta 1922.

Tutustu tarkemmin Kultarannan opastettuihin kierroksiin oheisten linkkien kautta:

Muita mielenkiintoisia kierroksia Naantalissa:

Jukka Rintalan myyntinäyttely Vanhalla Raatihuoneella 30.6.-31.7.2017

Heinäkuussa hemmotellaan myös muodista kiinnostuneita, kun Jukka Rintalan myyntinäyttely avautuu Naantalin Vanhalla Raatihuoneella 30.6. alkaen ja on avoinna joka päivä klo 11.00-19.00 aina heinäkuun loppuun saakka. Rintalan nimeä kantava teollinen vaatemallisto syntyi vuonna 2008. Mallisto koostuu naisten vaatteista, huiveista ja takeista sekä miesten paidoista ja solmioista. Rintalan tuotteet valmistetaan Suomessa ja kantavat Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland –merkkiä.

Naantalin kiertoajelu minijunalla

Naantalin Minijuna on kesän perinteinen vetonaula kaikille kiertoajelusta kiinnostuneille. Juna liikennöi Naantalin Kylpylän ja vanhan kaupungin välillä kerran tunnissa. Reitillä pääset tutustumaan vanhaan kaupunkiin hieman uudesta perspektiivistä! Tarkemman aikataulun löydät Visit Naantalin sivuilta.

Saaristoristeily Kustaviin 26.6.–12.8.

Saaristoristeily on oiva tapa tutustua Naantalin, Merimaskun, Velkuan, Taivassalon ja Kustavin maisemiin. Risteilyaluksena toimii m/s Aavatar, joka ajaa reitin kahdesti päivässä. Aavatar pysähtyy viidessä satamassa, joten voit hypätä kyytiin tai jäädä kyydistä kesken matkan. Myös pyöräilijät ovat tervetulleita taittamaan osan pyöräretkestään Aavattaren kyydissä! Katso reitti ja risteilyaikataulu sekä osta liput Visit Naantalin sivuilta.

Naantalin iltaristeilyt keskiviikkoisin ja lauantaisin 1.–29.7. klo 19–20.30

Tule nauttimaan Naantalista mereltä käsin 1,5 tunnin iltaristeilylle m/s Aavattarella! Aluksen lähtö tapahtuu vanhan kaupungin rannasta kuin myös sen paluu. Lisätietoa ja linkin lipunostoon löydät Visit Naantalin sivuilta.

Ihastuttavat pienhotellit, huoneistot ja muu majoitus

Naantalissa on mahdollisuus majoittua esimerkiksi Naantalin Kylpylän lisäksi myös kodikkaisiin huoneistoihin, pihataloihin tai vaikkapa leirintäalueelle. Tässä vaiheessa kesää Naantalin pienhotellit, B&B:t, huoneistot ja pihatalot, huvilat sekä mökit ovat melko pitkälti loppuun buukattuja, mutta vielä voit yrittää varata itsellesi sopivaa majoitusta Naantalin Matkailun sivujen online-varausjärjestelmän kautta tai soittamalla numeroon 02 435 9800.

Katsojien ylistämä Fingerpori-näytelmä pyörii Emma Teatterissa 19.8 asti

Ratkiriemukas ja katsojien ylistämä Fingerpori-esitys on nähtävissä Emma Teatterin lavalla vielä 19.8. asti. Tutustu näytösaikoihin ja osta liput täältä!

Jaa artikkeli

Takaisin artikkeleihin