Mikä ihmeen Tinder?

Tinder on eittämättä tämän hetken suosituin deittisovellus. Se on vienyt treffailun täysin uudelle, vauhdikkaammalle tasolle, ja treffeillä käymisestä on tullut monelle Tinderin käyttäjälle lähes harrastus. Mutta mitä ihmettä siellä Tinderissä oikein tapahtuu?

Wikipedian mukaan “Tinder on paikkatietoja hyödyntävä sosiaalisen verkostoitumisen ja nettideittailun mobiilisovellus. Palvelun idea on, että se etsii ja yhdistää lähellä toisiaan liikkuvia, ennalta tuntemattomia ihmisiä toisilleen.”

Näin Tinder toimii

Tinderin käyttö aloitetaan luomalla muille Tinder-käyttäjille näkyvä Tinder-profiili. Ennen profiilin luomista, tulee käyttäjällä olla myös Facebook-profiili. Profiilista käy ilmi käyttäjän nimi, ikä ja paikkakunta. Lisäksi käyttäjä valitsee itselleen profiilikuvan sekä muita mahdollisia kuvia ja kirjoittaa itsestään maksimissaan 500 merkin esittelytekstin.

Kun profiili on valmis, voi Tinderin käytön aloittaa. Tinder esittelee käyttäjälle muita samalla alueella olevien henkilöiden Tinder-profiileja ja käyttäjä voi valita, haluaako hän päästä keskustelemaan ko. henkilön kanssa, jolloin hän “vetää” kuvan oikealle, tai haluaako hän ohittaa ko. henkilön, jolloin hän vetää kuvan vasemmalle eli jatkaa kuvien selaamista. Mikäli käyttäjä on vetänyt kuvan oikealle ja ko. henkilö on tehnyt vastaavasti hänelle, syntyy heille match eli he pääsevät keskustelemaan keskenään.

Miksi Tinder on niin suosittu?

Tinderin suosio perustuu luultavasti sen helppouteen kohdata nopeasti ja vaivattomasti uusia ihmisiä. Lisäksi keskustelun käyminen sovelluksen kautta on melko matalan kynnyksen tutustumista, kun heti ei tarvitse olla sopimassa treffejä täysin tuntemattoman henkilön kanssa. Mikäpä olisikaan näppärämpää kuin flirttailla viestitellen suoraan kotisohvalta?

Tinderin suosion takana on myös Tinderin siisti ja yksinkertainen käyttöliittymä: profiilien selaaminen koukuttaa, eikä vaadi yletöntä keskittymistä. On myös jännittävää nähdä, minkälainen kattaus uusia ihmisiä Tinderissä odottaa, kun olet vaikka lomareissulla toisessa kaupungissa, ulkomaanmatkasta puhumattakaan!

Kokeilisitko itse?

Suurin osa Tinder-käyttäjistä on tällä hetkellä 25–34 -vuotiaita, mutta palvelu sopii kaikille treffailusta kiinnostuneille täysi-ikäisille.

Onko viimeisistä treffeistäsi kulunut jo useampi vuosi?

Tule verestämään treffimuistoja Turun Kaupunginteatterin esittämään Love Me Tinder -treffikomediaan Emma Teatteriin! Esityksessä nähdään muun muassa Tinder-deittailua ja eriskummallisiakin treffitilanteita, joten naurussa on varmasti pidättelemistä. Esityksen ensi-iltaa vietetään 31.5.2018.

Katso esitysajat ja varaa liput täältä >>

 

Jaa artikkeli

Takaisin artikkeleihin