Suunnitelmissa kesätreffit? Tuo mielitiettysi unelmatreffeille Naantaliin!

Ihastele kauniita merimaisemia, herkuttele hyvällä ruoalla ja heitä aivot narikkaan kesäteatteriesityksessä. Kesäinen Naantali tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia unohtumattoman treffipäivän viettoon.

Yksi suomen vanhimmista kaupungeista, Naantali, perustettiin keskiajalla. Tänä päivänä Naantali tunnetaan erityisesti kauniista merimaisemistaan, kylpylästään, Muumimaailmastaan sekä idyllisestä vanhastakaupungistaan.

Makuelämyksiä ja pikkuputiikkeja

Naantalin vanhassakaupungissa sijaitsee useita ravintoloita ja siksi treffipäivä kannattaakin aloittaa hyvällä ruoalla. Esimerkiksi Naantalin kirkon kupeessa sijaitseva Ravintola Merisali on oiva valinta lounaspaikaksi. Merisalin herkut on katettu runsaan noutopöydän muotoon ja tarjolla on muun muassa raikkaita salaatteja sekä kalaruokia. Pastanälän iskiessä suunnaksi kannattaa puolestaan ottaa ravintola Hasta La Pasta. Tämä tunnelmallinen ravintola tunnetaan myös erikoisruokavalioita noudattavien suosikkina, sillä annokset on mahdollista tilata gluteenittomina.

Myös historiallisuutta huokuva, 1800-luvulla rakennetussa näyttävässä rakennuksessa sijaitseva Ravintola Valborg hemmottelee makuelämyksien ystäviä. Lounaan voi nauttia ravintolan terassilla merimaisema ihastellen. 

Naantalin vanhankaupungin kapeat pikkukadut kätkevät sisäänsä myös toinen toistaan viehättävämpiä pikkukauppoja ja gallerioita, joissa kannattaa piipahtaa matkaa jatkaessaan.

Laatuaikaa veden äärellä

1980-luvulla perustettu Naantalin Kylpylä mahdollistaa täydellisen irtioton arjesta. Aikuiseen makuun sopivassa kylpylässä arkea voi paeta poreammeessa polskien tai kylpylän tarjoamista rentouttavista hoidoista nauttien.

Merenrantakaupungin eduista voi myös nauttia hyppäämällä SUP-laudan tai risteilyaluksen kyytiin. Kylpylän rannasta vuokrattava SUP-lauta on hauska menopeli lähialueiden tutkimiseen. Vanhankaupungin rannasta puolestaan liikennöi aito, vanhan ajan höyrylaiva Ukkopekka, joka vie matkustajansa Naantali–Turku-reitin upeisiin saaristomaisemiin. Kahdesti päivässä seilaavan aluksen kyydissä legendaarisesta, kesäisen merellisestä Naantalista saa kaiken irti, varpaita kastamatta.

Kesäilta teatterissa

Iltapäivän koittaessa suunnaksi kannattaa ottaa kauniin kirkkopuiston vieressä sijaitseva Café Amandis. Suolaisten ja makeiden herkkujensa lisäksi kahvila on tunnettu laadukkaista erikoiskahveistaan. Naantalissa vieraillessa kannattaa myös piipahtaa kaupungin nimikkoketjun, Naantalin Aurinkoisen kahvilassa. Kahvilaketjun toimipisteitä löytyy kaupungista kolme ja ne ovat tunnettuja korkealuokkaisista, itse valmistetuista leivonnaisistaan.

Suomen suven parhaimmistoon lukeutuvat valoisat ja lämpimät kesäillat. Siksi treffipäivä kannattaakin päättää kesäteatterielämykseen. Ja mikä parasta, myös Kailon saarella sijaitsevan Naantalin Emma Teatterin ohjelmistossa pureudutaan tänä kesänä deittailun ihmeelliseen maailmaan. Turun Kaupunginteatterin esittämä treffikomedia Love Me Tinder on hulvaton, kaikenikäisiä koskettava kuvaus nykypäivän deittailukulttuurista. Esityksessä käsitellään sen oikean löytämisen vaikeutta niin nuorten, keski-ikäisten kuin vanhustenkin näkökulmasta, nykypäivän sosiaalisen median kimurantteja kiemuroita unohtamatta.

Hulvattomassa Love Me Tinder -deittikomediassa yleisöä naurattavat Turun Kaupunginteatterin lahjakkaat näyttelijät Jarkko Pajunen, Maruska Verona, Rinna Paatso ja Miska Kaukonen.

Jaa artikkeli

Takaisin artikkeleihin