Emma Teatterin lehdistötilaisuus 23.5.2017

Emma Teatteri avasi ovensa lehdistön ja radion edustajille tiistaina 23.5.2017. Kokosimme tähän muutamia lehdistötilaisuuden pohjalta julkaistuja artikkeleita. Kuvat: © Turun Kaupunginteatteri, Marita Koivisto.

Ilta-Sanomat

Rantanen, K. (23.5.2017): “Heimo Vesan rooli on rankka. Sveholm on käytännössä lähes koko ajan lavalla. Tosin kukaan näytelmän neljästä näyttelijästä ei pääse helpolla. Muille kolmelle jää näyteltäväksi 65 eri roolia.” (Pertti Sveholmista Fingerporin Heimo Vesa: ”Mehän olemme kuin kaksi marjaa”)

Turun Seutusanomat

Mäkinen-Önsoy, K. (23.5.2017): “Näytelmän keskiössä on rannikkokaupunki Fingerporin idylliä uhkaava kuntaliitos Turkuun. Kaupunki saa viikon aikaa osoittaa hallitukselle itsenäisen olemassaolonsa edellytykset.”(Sanaleikkien Fingerpori kuntaliitospaineen alla)

Turkulainen

Virtanen, A. (24.5.2017): “Pertti Jarlan piirtämä Fingerpori-sarjakuva alkoi ilmestyä Helsingin Sanomissa 10 vuotta sitten. Se on ehtinyt kerätä fanijoukon, joka ylläpitää esimerkiksi Fingerporin ystävät sekä Fingerporin ymmärtäjät -fanisivuja Facebookissa. Tänä kesänä Naantalissa nähtävä näytelmä on kantaesitys, jonka on kirjoittanut Pertti Jarlan sarjakuvateosten pohjalta Petja Lähde. Jarla luottaa siihen, että näyttämöllä nähdään laatukomediaa.” (Fingerpori-sarjakuva herää eloon Emma Teatterin lavalla)

Turun Sanomat

Pessi, F M. (29.5.2017): “Vaihtuvissa rooleissa Linda Wiklundin, Tom Petäjän sekä Miska Kaukosen tunnistettavat maneerit palvelevat hyvin tarkoitustaan, ja etenkin Petäjän tulkinta Rivo-Riitasta on hersyvä. Emma teatterin lavalla Fingerpori myös näyttää autenttiselta. Jani Uljaan lavastuksessa ja Alisha Davidowin puvustuksessa jäljitellään Jarlan eloisaa viivaa, ja esimerkiksi Pahani Julmu sekä Mustanaamio ovat kuin suoraan piirroksista animoituja.” (Teatteriarvio: Koko kansan Fingerpori)

Muut maininnat:

Kuperkeikkaseikka (Laaksonen, J.): Minä teille hauskan kesänavauksen näytän

Y-lehti: Fingerpori Emma Teatterissa

Aamuset: Menoviikko: Suunnaksi Fingerpori

Heimo Vesa. © Turun Kaupunginteatteri, Marita Koivisto
Heimo Vesa ja vanhemmat. © Turun Kaupunginteatteri, Marita Koivisto
Heimo Vesan synnytys. © Turun Kaupunginteatteri, Marita Koivisto
Ohjaaja Pentti Kotkaniemi. © Turun Kaupunginteatteri, Marita Koivisto

Jaa artikkeli

Takaisin artikkeleihin